Kolposkopi İstanbul
Kadın hastalıklarının teşhis sürecinde pek çok teste, görüntüleme işlemine ve tanılama uygulamasına başvurulmaktadır. Bu uygulamalar sayesinde vajinal dokuları, rahim ağzını ve rahim içerisini gözlemlemek; hastalıkları teşhis etmek ve hastalıkların ilerleme durumunu değerlendirmek mümkün olur. Böylece doktor, hastasının sağlık durumuna en uygun tedavi seçeneklerini belirleyebilir, hastası ile birlikte özel bir tedavi planlaması yapabilir. Bu uygulamalar arasında en sık kullanılanlardan biri de kolposkopi işlemidir. Kolposkopi sayesinde rahimle alakalı ameliyatlar öncesinde gerekli incelemeler yapılabilir, genital siğillerin durumu değerlendirilebilir ve rahim ağzı kanseri ile ilgili araştırmalar yapılabilir.
İstanbul kolposkopi uygulamasının kullanım alanı oldukça geniştir. Yazımızın devamında ‘’Kolposkopi nasıl yapılır?’’, ‘’Kolposkopi ağrılı bir işlem mi?’’, ‘’Kolposkopi ne kadar sürer?’’ ve ‘’Kolposkopi hangi durumlarda yapılır?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. İstanbul kolposkopi işlemi hakkında merak ettikleriniz için bize ulaşabilir; detaylı bir görüşme için Dr. Mustafa Behram gibi alanında uzman bir hekimden randevu alabilirsiniz.
Kolposkopi Nedir?
Kolposkopi, kadın hastalıklarının teşhis edilmesi ve değerlendirilmesi için yapılan, önemli bir tanılama uygulamasıdır. Bununla birlikte, kısırlık nedenlerini araştırırken, genital siğilleri değerlendirirken ve ameliyat öncesi araştırma yaparken de kullanılabilmektedir. Kolposkopi işlemi son derece basit ve güvenli bir uygulamadır, herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır. Bu yüzden jinekloji alanında yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.
Kolposkopi Neden Yapılır?
Hastalıklar ancak kesin ve uygun bir teşhisin ardından başarılı bir şekilde tedavi edilebilirler. Kolposkopi de pek kadın hastalığında, teşhisin konulabilmesi için yapılmaktadır. Böylece doktor, elde ettiği bulgular eşliğinde kişiye özel tedavi planlaması yapabilmektedir. Bazı durumlarda, iyi bir tedavi için, hastalığı kesin olarak teşhis etmek yeterli gelmeyebilir. Doktor, tedavi öncesinde, tedavinin uygulanacağı bölgeyi incelemeye ve rahatsızlığın ilerleme durumunu gözlemlemeye ihtiyaç duyabilir. Kolposkopi bu amaç doğrultusunda da yapılabilmektedir.
Kolposkopi Hangi Durumlarda Yapılır?
Kolposkopi şu gibi durumlarda yapılabilir:
- Genital siğilleri değerlendirmek.
- Rahim ağzı kanseri şüphesini değerlendirmek.
- Vajinal dokuları ve rahim ağzını incelemek.
- Cerrahi operasyon öncesi bölgenin değerlendirmesini yapmak.
- Kısırlık nedenlerini araştırmak.
Bu gibi durumlarda kolposkopi işlemine başvurmak mümkündür.
Kolposkopi Ne Zaman Yapılmalı?
Kolposkopi, adet kanamaları son bulduktan birkaç gün sonra yapılmalıdır. Regl sırasında meydana gelen vajinal kanama, gözlem yapmaya imkân sağlamayacağı için kanama devam ediyorken kolposkopi yapılmaz. Doktorunuz, size de danışarak kolposkopi için en uygun zamanı belirleyecek ve sizi bilgilendirecektir.
Kolposkopi Kimler İçin Uygundur?
Daha önce de bahsettiğimiz gibi kolposkopi, son derece basit ve zahmetsiz bir uygulamadır. Herhangi bir tehlike veya risk barındırmamaktadır. Bu yüzden kolposkopi işleminin neredeyse hiçbir sınırlandırması yoktur. Eğer doktorunuz, kolposkopi yapılması gerektiğini söylemişse endişe etmeye veya korkmaya gerek yoktur.
Kolposkopi Nerede Yapılır?
Kolposkopi uygun şartları sağlayan muayenehanelerde, hastanelerde ve kliniklerde gerçekleştirilebilir. İşlemin, alanında uzman ve tecrübeli bir doktor tarafından yapılması önemlidir. Çünkü hedef dokular, kolposkopi işlemi sırasında göz ile değerlendirilirler. Bu değerlendirmenin en iyi şekilde yapılabilmesi için hastalara, doktor ve hastane seçimi yaparken özenli olmalarını önermekteyiz.
Kolposkopi Randevusu Nereden Alınır?
İnternet sitemizin iletişim isimli sayfasından telefon numaramıza ve mail adresimize ulaşabilirsiniz. Bunları kullanarak bizimle iletişime geçebilir, şikâyetleriniz hakkında bizi bilgilendirebilir ve detaylı bir görüşme için randevu alabilirsiniz.
Kolposkopi Ağrılı Mı?
Kolposkopi ağrılı bir işlem değildir ve çoğu zaman herhangi bir anestezi uygulaması gerektirmez. Ancak bazı durumlarda, kolposkopi sırasında incelenen bölgeden doku örneği alınması gerekebilir. Bu doku örneği biyopsi incelemesinden geçer ve doktora, bölge hakkında daha detaylı bilgiler verir. Eğer biyopsi işlemi yapılacaksa lokal anestezi yardımıyla hastanın ağrı hissetmesi engellenebilir.
Kolposkopi Ne Kadar Sürer?
Kolposkopi 10 ila 15 dakika gibi kısa bir sürede gerçekleştirilebilen bir uygulamadır. Eğer biyopsi işlemi de yapılacaksa kolposkopi, bahsi geçen süreden biraz daha fazla sürebilmektedir.
Kolposkopi Sonuçları Ne Zaman Belli Olur?
Kolposkopi sırasında anlık olarak değerlendirme yapılır. Yani sonuçları beklemeye gerek yoktur. Ancak biyopsi işlemi yapılırsa alınan dokunun, laboratuvarda incelenmesi gerekebilir. Bu incelemenin sonuçları, laboratuvarın yoğunluğuna göre 1 hafta kadar sürebilmektedir. Daha sonra ise doktorunuz, biyopsi raporu hakkında sizi bilgilendirecektir.
Kolposkopi Nasıl Yapılır?
Kolposkopi işlemi oldukça basittir. İşlem öncesinde hasta özel bir masaya uzanır. Daha sonra ise doktor hastasına, işleme elverişli bir pozisyon verir. Vajina duvarları, vajinal spekulum isimli bir aparat yardımı ile aralanır. Bölge antiseptik bir sıvı ile özenle temizlenir. Daha sonra ise kolposkopi cihazı düzgün bir şekilde konumlandırılır. Bu cihaz vajina içerisine sokulmaz, gözlem dışarıdan yapılır. Teleskobu andıran bu cihaz, dokuları 40 kata kadar büyütebilmektedir. Böylece doktor planladığı araştırma ve inceleme faaliyetlerini sorunsuz bir şekilde yürütebilir. Gerek duyulursa özel aparatlar yardımı ile bölgeden doku örneği alabilir. Daha sonra ise işlem son bulur.
İstanbul Kolposkopi Fiyatları 2024
İstanbul kolposkopi fiyatları, uygulamanın nerede yapıldığına göre kişiden kişiye değişebilir. İstanbul kolposkopi ücreti hakkında bilgi almak için bizi arayabilir; detaylı bir görüşme için Dr. Mustafa Behram gibi alanında uzman bir hekimden randevu alabilirsiniz.