İstanbul Dört Boyutlu Ultrason

    Gebelik hem anne adayının hem de bebeğin oldukça hassas olduğu bir süreçtir. Gebelik öncesi hastalıklar veya gebelik sırasında ortaya çıkan rahatsızlıklar; gebeliğin gidişatını, annenin sağlığını ve bebeğin sağlığını riske atabilirler. Bu rahatsızlıkların erkenden belirlenebilmesi, risklerin önlenebilmesi ve gerekli tedavi çalışmalarının mümkün olabilmesi için bazı modern uygulamalara başvurulur. Dört boyutlu ultrason da bunlardan biridir. Dört boyutlu ultrason İstanbul sayesinde bebeğin uzuvları üzerinde detaylı ölçümler yapmak ve bebeğin gelişimini gözlemlemek mümkündür.

    Bununla birlikte 4 boyutlu ultrason ebeveynlerin, doğumdan önce bebeklerinin hareketlerini ve yüzlerini görmelerine de imkân tanımaktadır. Yazımızın devamında ‘’Dört boyutlu ultrason ne zaman yapılmalı?’’, ‘’Dört boyutlu ultrason tehlikeli mi?’’, ‘’4 boyutlu ultrason nasıl çekilir?’’ ve ‘’4 boyutlu ultrason kimler için uygundur?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. İstanbul 4 boyutlu ultrason hakkında merak ettikleriniz için bize ulaşabilir; detaylı bir görüşme için Dr. Mustafa Behram gibi alanında uzman bir hekimden randevu alabilirsiniz.

    Dört Boyutlu Ultrason Nedir?

    Dört boyutlu ultrasonografi, bebeğin, plasentanın ve kordonun detaylı bir şekilde değerlendirilmesi için yapılan uygulamadır. Bu uygulama, normal ultrason çekimlerine kıyasla çok daha gelişmiş bir işlemdir. 4 boyutlu ultrason sayesinde bebeğin gelişimi ile ilgili araştırmalar yapılabilir, anne adayı ve bebeğin sağlığı için risk oluşturan durumlar belirlenebilir. Böylece gebelik süreci boyunca bu riskleri en aza indirmek ve doğumun sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak adına çeşitli tıbbi uygulamalara başvurmak mümkün olabilir.

    Dört Boyutlu Ultrason Neden Yapılır? 4 Boyutlu Ultrason Ne İşe Yarar?

    Dört boyutlu ultrason şu gibi amaçlar doğrultusunda yapılabilir:

    • Plasentayı incelemek.
    • Göbek kordonunu incelemek.
    • Bebeğin gelişimini değerlendirmek.
    • Bebeğin hareketlerini izlemek.
    • Kromozom anomalileri ile ilgili detaylı araştırmalar yapmak.
    • Ebeveynlerin, bebekleri ile erkenden tanışmalarını, bebeklerinin yüzlerini görmelerini ve hareketlerini izlemelerini sağlamak.

    4 boyutlu ultrason bahsi geçen nedenlerden yapılabilir. 

    Dört Boyutlu Ultrason İle Normal Ultrasonun Farkı Nedir?

    Klasik ultrason çekimlerinde görüntü, ekranda iki boyutlu bir şekilde gözlemlenmektedir. Bu da uzman olmayan biri için bebeğin bedeni ile arka planı birbirlerinden ayırmayı zorlaştırır. Aynı şekilde bebeğin hareketlerini, yüzündeki detayları ve mimiklerini görmeyi güçleştirir. Dört boyutlu ultrasonda ise ebeveynler, çok rahat bir şekilde bebeğin hareketlerini anlık olarak izleyebilir, yüzünde oluşan mimikleri gözlemleyebilir ve hatta bebeğin kime benzediğini bile yorumlayabilirler. Bununla birlikte doktor da bebeğin çeşitli uzuvları üzerinde ölçümler yaparak gebeliğin ilerleme durumunu ve bebeğin gelişimini inceleyebilir.

    Dört Boyutlu Ultrason Görüntüleri Hareketli Mi?

    4 boyutlu ultrason görüntüleri hareketlidir. Hareketli olması sebebiyle doktor ve ebeveynler, bebeğin uzuvlarını daha rahat inceleyebilir, uzuv hareketlerini yorumlayabilirler. Üstelik bu görüntüler, normal ultrason çekimlerine kıyasla çok daha detaylıdır. Bu yüzden dört boyutlu ultrason, detaylı ultrason ismiyle de bilinmektedir.

    4 Boyutlu Ultrasonun Avantajları Nelerdir?

    Dört boyutlu ultrasonun avantajları şunlardır:

    • Doktorun, bebeğin gelişimini, göbek bağının durumunu ve plasentayı detaylı olarak incelemesini sağlar. Böylece gebeliğin gidişatı yorumlanabilir. Down sendromu gibi kromozom anormallikleri değerlendirilebilir.
    • Ebeveynlerin, bebeklerinin yüzlerini, mimiklerini ve hareketlerini izlemesine imkân sağlar.

    Dört boyutlu ultrason, bahsi geçen faktörler sebebiyle oldukça avantajlıdır. 

    4 Boyutlu Ultrason Hangi Haftalarda Yapılır?

    Dört boyutlu ultrason için en uygun iki zaman aralığı vardır. Bunlardan ilki gebeliğin 11. haftası ila 13. haftasıdır. Diğeri ise gebeliğin 18. haftası ila 22. haftasıdır. Bu süre aralıklarında bebeğin konumu, detaylı bir incelemeye ve gözleme olanak oluşturmaktadır. Daha sonrasında ise verimli bir gözlem mümkün olmayabilir. Doktorunuz, Gebelik Takibi programı kapsamında, bu gibi önemli zaman aralıkları konusunda sizi erkenden bilgilendirecektir.

    4 Boyutlu Ultrason Ne Kadar Sürer?

    Dört boyutlu ultrason anne adayı için oldukça rahat ve genelde hızlı bir uygulamadır. Bebeğin doğru konuma gelmesi ile yarım saat gibi bir sürede 4 boyutlu ultrason çekimi tamamlanabilir.

    Dört Boyutlu Ultrason Tehlikeli Mi?

    Dört boyutlu ultrason tehlikeli değildir. 4 boyutlu ultrason çekimi sırasında ses dalgaları ile gözlem yapılır yani, gözlem sırasında bebeğe veya anneye zarar verebilecek radyoaktif ışınlar kullanılmaz. Bu sebepten 4 boyutlu ultrason çekiminin hiçbir tehlikesi veya riski bulunmamaktadır. 

    4 Boyutlu Ultrason Nasıl Çekilir? Dört Boyutlu Ultrason Çekimi Nasıl Yapılır?

    Dört boyutlu ultrason oldukça basit ve konforlu bir işlemdir. Doktor anne adayından uzanmasını ve karın bölgesini açmasını ister. Daha sonra ise karın bölgesine su bazlı özel bir jel uygular. Bu jel kayganlık yaratarak, ultrason çubuğunun (probunun) daha rahat hareket etmesini, gözlemin kolaylaşmasını sağlayacaktır. Doktor, yavaş hareketlerle ultrason çubuğunu anne adayının karın bölgesinde kaydırır. Bu sıra ise ekrandan, bebeği ve hareketlerini izlemek mümkün olur. Ebeveynler bebeklerini izlerken doktor ise gerekli ölçümleri yapabilir.

    İstanbul Dört Boyutlu Ultrason Fiyatları 2024

    İstanbul dört boyutlu ultrason fiyatları, uygulamanın nerede yapıldığına göre değişiklik gösterebilir. İstanbul 4 boyutlu ultrason fiyatları, detaylı ultrason fiyatları ve benzer konular hakkında bilgi almak için bizi arayabilir; detaylı bir görüşme için Dr. Mustafa Behram gibi alanında uzman bir hekimden randevu alabilirsiniz.

    Doktora Sorun!
    Call Now Button