İstanbul Histeroskopi

    Miyom ve polip gibi kadınlarda yaygın olarak gözlenen kitleler ve rahim ağzı kanseri gibi çok daha tehlikeli olan hastalıklar; genelde rahim kaynaklı rahatsızlıklardır. Bu rahatsızlıkların bazıları bir süre belirti vermeden varlık gösterirken bazıları ise ani ve tehlikeli sorunlara yol açabilmektedir. Bu yüzden teşhis edildiklerinde, özel bir tedavi ile ortadan kaldırılmalı veya düzenli aralıklarla gelişimleri kontrol edilmelidir. Elbette bu tedavi ve kontrol muayenelerinin mümkün olabilmesi için öncelikle teşhis sürecinin başarılı geçmiş olması gerekir. Çünkü bir tedavinin başarısı, teşhis sürecinin ne kadar kesin ve doğru olduğu ile ilişkilidir.

    Rahmi incelemek, rahimdeki rahatsızlıkları teşhis etmek ve bazen de bu rahatsızlıkları tedavi etmek amacıyla kullanılan uygulamaların başında histeroskopi gelmektedir. Yazımızın devamında ‘’Histeroskopi ne zaman yapılmalı?’’, ‘’Histeroskopi ne kadar sürer?’’, ‘’Histeroskopi sonuçları ne zaman belli olur?’’ ve ‘’Histeroskopi nasıl yapılır?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. İstanbul histeroskopi uygulaması hakkında bilgi almak için bizi arayabilir; detaylı bir görüşme için Dr. Mustafa Behram gibi alanında uzman bir hekimden randevu alabilirsiniz.

    Histeroskopi Nedir?

    Histeroskopi, rahim içinin ve fallop tüplerinin bir kısmının; özel bir kamera ile görüntülenmesi işlemidir. Bu uygulama genelde teşhis ve inceleme amacıyla kullanılmaktadır. Ancak bazı durumlarda tedavi amacıyla da tercih edilebilir. Eğer histeroskopi teşhis amacıyla yapılıyorsa tanısal histeroskopi, tedavi amacıyla yapılıyorsa operatif histeroskopi olarak isimlendirilir.

    Histeroskopi Neden Yapılır?

    Histeroskopi hastalıkları teşhis etmek, tedavi süreçleri öncesinde rahmi incelemek veya direkt tedavi işlemlerini gerçekleştirmek amacıyla yapılabilir. Doktor, uygulamanın hangi amaçlar doğrultusunda ve hangi kapsamda yapılacağı konusunda hastasını detaylı olarak bilgilendirecektir.

    Histeroskopi Hangi Durumlarda Yapılır?

    Histeroskopi şu gibi durumlarda yapılır:

    • Adet düzensizliğinin nedenlerini araştırmak.
    • Tekrarlayan düşük nedenlerini araştırmak.
    • Rahimde yer alan miyom gibi kitleleri tespit etmek ve gerekirse bu kitleleri almak.
    • Kısırlık nedenlerini araştırmak.
    • Rahim kanseri veya rahim ağzı kanseri ile ilgili araştırmalar yürütmek.
    • Rahim ameliyatları öncesinde dokular üzerinde incelemeler yapmak.

    Bahsi geçen durumlarda histeroskopiye başvurulabilir.

    Histeroskopi Ne Zaman Yapılır?

    Ay içerisinde histeroskopi için özel bir zaman aralığı bulunmaktadır. Bu zaman aralığı hemen hemen adet kanaması son bulduktan birkaç gün sonrasına tekabül etmektedir. Bu zaman aralığında rahim duvarının kalınlığı en düşük seviyelerdedir, ayrıca olası gebelik ihtimali de çok düşüktür. Böylece işlem sırasında olası bir gebelik için risk oluşturmak mümkün değildir.

    Histeroskopi Kimlere Yapılabilir?

    Histeroskopi neredeyse her kadına yapılabilir. Bu işlem için pek sınırlandırma bulunmamaktadır. Ancak reşit olmayan bireylere histeroskopi yapılabilmesi için ebeveynlerden veya yasal vasiden izin almak gerekebilir. Bu uygulamayı gerçekleştiren kişi veya kuruluş için yasal bir zorunluluktur.

    Histeroskopi Ağrılı Mı?

    Histeroskopi tanısal amaçlı yapılıyorsa ağrılı bir uygulama değildir. Yine de hastanın talebine göre çeşitli ağrı kesici uygulamaları yapılabilmektedir. Operatif yani tedavi amaçlı yapılan histeroskopi ise anestezi altında gerçekleşmektedir. Böylece hastaların histeroskopi işlemleri sırasında ağrı hissetmesi tamamen engellenmiş olur.

    Histeroskopi Sonuçları Ne Zaman Belli Olur?

    Histeroskopi sırasında yapılan incelemeler anlık olarak gerçekleşir. Yani doktor, histeroskopi sırasında dokuları inceler ve anlık olarak değerlendirir. İşlem bitince de yürütülen inceleme hakkında hastasını bilgilendirir. Ancak biyopsi amacıyla bir doku örneği alınmışsa, bu doku örneğinin sonuçları sonradan belli olmaktadır. Biyopsi raporları 2 ila 7 gün içerisinde doktora ulaşabilmektedir.

    Histeroskopi Nerede Yapılır?

    Histeroskopi hastanelerde, kliniklerde veya özel muayenehanelerde yapılabilir. Eğer işlemi yapan kişi alanında uzmansa ve işlemin yapıldığı yer ideal koşullara (ve izinlere) sahipse histeroskopinin nerede yapıldığı önemli değildir.

    Histeroskopi Ne Kadar Sürer?

    Histeroskopi işleminin süresi, gerçekleştirilen işlemin amacına göre değişiklik gösterebilir. Tanısal amaçla yapılan histeroskopi 5 ila 10 dakika kadar, tedavi amacıyla yapılan histeroskopi ise 15 ila 20 dakika kadar sürmektedir. Doktorunuz, tahmini uygulama süresi hakkında bilgilendirme yapacaktır.

    Histeroskopi Nasıl Yapılır?

    Histeroskopi uygulaması öncesinde hastaya anestezi yapılabilir veya işlem tanısal amaçlı yapılıyorsa anesteziye gerek kalmayabilir. Anestezi işleminin ardından hastaya, görüntüleme işlemi için uygun bir pozisyon verilir. Daha sonra ise vajinal duvarlar spekulum ile aralanırlar. Bölge antiseptik sıvı ile yıkanır ve temizlenir. Görüntülemenin daha rahat gerçekleşebilmesi için ilaç uygulaması da yapılabilir. Bu süreçte doktor gerekli inceleme faaliyetlerini yürütür. Eğer cerrahi bir işlem planlanmışsa, bu işlemleri de gerçekleştirir ve histeroskopi son bulur.

    İstanbul Histeroskopi Fiyatları 2024

    İstanbul histeroskopi fiyatları, uygulamanın hangi amaçla yapıldığına göre kişiden kişiye değişebilir. İstanbul histeroskopi fiyatları hakkında bilgi almak için bizi arayabilir; detaylı bir görüşme için Dr. Mustafa Behram gibi alanında uzman bir hekimden randevu alabilirsiniz.

    Doktora Sorun!
    Call Now Button