İstanbul Kapalı Rahim Ameliyatı

    Dişi üreme sistemi, erkek üreme sistemine kıyasla çok daha karmaşık bir yapıya sahiptir. Bu karmaşıklığın en büyük sebebi, dişi üreme sistemindeki organlardan neredeyse tamamının vücut içerisinde yer almasıdır. Bu organların vücut içerisinde yer alması hem onların çalışma şeklini anlamamızı hem de onlarda ortaya çıkan hastalıkları teşhis etmemizi zorlaştırmaktadır.

    Bahsetmiş olduğumuz organların arasında rahim de yer almaktadır. Rahimde meydana gelen rahatsızlıklar, üreme sisteminin tamamını ve hatta tüm vücudu etkileyebilme potansiyeline sahiptir. Bu yüzden gelişmiş işlemler kullanılarak bu hastalıkların teşhis edilmesi, mümkünse tedavi edilmesi; gerekiyorsa kişinin genel sağlığı için rahmin alınması gerekmektedir. Bahsi geçen amaçla kullanılan en gelişmiş ve modern uygulama kapalı rahim ameliyatıdır. Yazımızın devamında ‘’Kapalı rahim ameliyatı ne kadar sürer?’’, ‘’Kapalı rahim alma ameliyatı nasıl yapılır?’’, ‘’Kapalı rahim ameliyatı hangi durumlarda yapılır?’’ ve ‘’Kapalı rahim ameliyatı sonrası dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt bulabilirsiniz. İstanbul kapalı rahim ameliyatı hakkında bili almak için bizi arayabilir; detaylı bir görüşme için Dr. Mustafa Behram gibi alanında uzman bir hekimden randevu alabilirsiniz.

    Kapalı Rahim Ameliyatı Nedir?

    Kapalı rahim ameliyatı, rahmin alınması amacıyla gerçekleştirilen gelişmiş bir tedavi uygulamasıdır. Rahim her ne kadar önemli bir organ olsa da bazı kadınlarda ciddi rahatsızlıklara yol açıyor olabilir. Bu rahatsızlıklar kanser kaynaklı olabilecekleri gibi rahimdeki anormalliklerden veya yıpranmalardan da kaynaklanabilirler. Bu gibi durumlarda, bedenin daha fazla zarar görmesini engellemek adına rahmin alınması gerekebilir.  Kapalı rahim ameliyatı laparoskopik histerektomi ismiyle de bilinir.

    Kapalı Rahim Ameliyatı Neden Yapılır?

    Kapalı rahim ameliyatı, rahim kaynaklı rahatsızlıkların vücudu daha fazla etkilememesi için yapılmaktadır. Kapalı rahim ameliyatı sayesinde, yayılma riski bulunan veya çevredeki organlara aktif olarak zarar veren hastalıklar durumunda rahmi almak mümkün olur. Kapalı rahim ameliyatı genel olarak bu amaç doğrultusunda yapılır.

    Kapalı Rahim Ameliyatı Hangi Hastalıklar İçin Yapılır?

    Kapalı rahim ameliyatı şu gibi hastalıklar için yapılabilir:

    • Rahim kanseri.
    • Rahim ağzı kanseri.
    • Rahim sarkması.
    • Şiddetli kanamalar.
    • İleri endometriozis hastalığı.
    • İlerlemiş miyom veya polip gibi rahatsızlıklar.

    Bahsi geçen hastalıklar kapalı rahim ameliyatı gerektirebilmektedir.

    Kapalı Rahim Ameliyatının Avantajları Nelerdir?

    Kapalı rahim ameliyatı, laparoskopik yöntemlerle yapılan bir operasyondur. Bu operasyon sırasında yalnızca hedef dokular üzerine müdahale edilir. Hedef dokuya ulaşmak için yapılan işlemler ise oldukça kısıtlıdır. Bu da ameliyatın daha hızlı, daha başarılı ve daha etkili olması manasına gelmektedir. Aynı şekilde kapalı rahim ameliyatının iyileşme süresi de çok daha hızlıdır.

    Kapalı Rahim Ameliyatı Ne Kadar Sürer?

    Kapalı rahim ameliyatı 60 dakika ila 90 dakika gibi bir sürede tamamlanabilir. Rahim ameliyatına eşlik eden bir işlem söz konusu ise veya rahim ameliyatını gerektiren hastalığın ilerleme durumu fazla ise ameliyat daha uzun sürebilir. Doktor, bu süre hakkında hastasını bilgilendirecektir.

    Kapalı Rahim Ameliyatı Ağrılı Mı?

    Kapalı rahim ameliyatı sırasında ağrı hissetmek mümkün değildir. Bunun sebebi, ameliyat öncesinde hastaya anestezi yapılmasıdır. Anestezi işlemi sayesinde hedef bölgedeki sinir hücrelerinin ağrı uyarılarını işlemesi veya taşıması engellenmektedir. Bu da hastanın ameliyat sırasında ağrı hissi duymasını önlemektedir.

    Kapalı Rahim Ameliyatı Nasıl Yapılır?

    Ameliyat başladığında, cerrahi işlemlerden önce hastaya genel anestezi uygulanır. Genel anestezi sayesinde hastanın ağrı hissetmesi tamamen engellenmiş olur. Anestezi uygulaması etki ettikten sonra ise ameliyatın cerrahi kısmına geçilir. Bu kısımda hastanın alt karın bölgesine cerrahi kesi atılır. Kapalı ameliyatlarda cerrahi kesilerin boyutu oldukça küçüktür. Genelde 4 ila 15 milimetre civarındadırlar. Yani bu 0,4 santimetre ila 15 santimetreye tekabül etmektedir. Bahsi geçen kesilerden, laparoskopi cihazının mikro kamerası hastanın vücut içine yönlendirilir. Doktor, bu kameradan aldığı anlık görüntü yardımıyla rahmi alır ve ameliyatı sonlandırır. Tüm operasyon genelde bir ila bir buçuk saat içinde son bulmaktadır.

    Kapalı Rahim Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci Nasıldır?

    Kapalı rahim ameliyatı bir ila iki gün kadar hastane yatışı gerektirebilir. Hastane yatışı sırasında gerekli kontroller gerçekleştirilir. Eğer bir sağlık sorunu söz konusu değilse hasta taburcu edilir. Taburcu olan hastalar hızla iyileşmeye başlarlar. Daha önce de sözünü ettiğimiz gibi kapalı ameliyatların iyileşme süreci çok daha konforludur. Üstelik ameliyat sonrası enfeksiyon riski de düşüktür. Hastalar bir ila iki hafta içerisinde gündelik yaşamlarına dönebilirler. Ancak bu süreçte doktor tavsiyelerine uymaları, düzenli olarak dinlenmeleri ve ağır işlerden kaçınmaları tavsiye edilir.

    İstanbul Kapalı Rahim Ameliyatı Fiyatları 2024

    İstanbul kapalı rahim ameliyatı fiyatları, tedavinin nerede yapıldığına göre kişiden kişiye değişebilir. İstanbul kapalı rahim ameliyatı fiyatları hakkında bilgi almak için bizi arayabilir; detaylı bir görüşme için Dr. Mustafa Behram gibi alanında uzman bir hekimden randevu alabilirsiniz.

    Doktora Sorun!
    Call Now Button