Sezaryen Doğum İstanbul
Modern sezaryen doğum, neredeyse 150 yıllık bir geçmişi olan, güvenilir ve bazı durumlarda oldukça gerekli olan bir uygulamadır. Bazı kadınlar, gebelik öncesinde normal doğum yapmalarına engel olabilecek birtakım rahatsızlıklara sahip olabilir. Bazılarında ise bu rahatsızlıklar gebelik sürecinde ortaya çıkarlar. Anne adayından veya bebekten kaynaklanabilen bu sorunlar gerek bazı sağlık riskleri gerekse de fizyolojik engeller sebebiyle normal doğuma imkân vermezler. Bu durumda sezaryen doğum olarak bilinen uygulamaya başvurulur. Sezaryen doğum İstanbul uygulaması kapsamında yapılan cerrahi işlemler ile bebeği sağlıklı bir şekilde dünyaya getirmek mümkündür.
Böylece hem bahsi geçen sağlık riskleri ortadan kaldırılmış olur hem de anne ve bebek; gebelik sürecini sağlıklı bir şekilde tamamlamış olurlar. Yazımızın devamında ‘’Sezaryen doğum gerektiren durumlar nelerdir?’’, ‘’Sezaryen doğum ne kadar sürer?’’, ‘’Sezaryen doğum ne zaman yapılır?’’ ve ‘’Sezaryen doğuma nasıl hazırlanılır?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. İstanbul sezaryen doğum uygulaması hakkında detaylı bilgi almak için bizi arayabilir; detaylı bir görüşme için Dr. Mustafa Behram gibi alanında uzman bir hekimden randevu alabilirsiniz.
Sezaryen Doğum Nedir?
Sezaryen doğum İstanbul, anestezi uygulamaları ve özel cerrahi işlemler yardımı ile rahme ulaşılması ve doğumun gerçekleştirilmesidir. Bu doğum şekli genelde anne adayının veya bebeğin sağlığı ile ilgili olumsuz bir gelişme olduğu zaman tercih edilmektedir. Neredeyse 150 yıldır kullanılan bu uygulama sayesinde, normal şartlarda anne adayının veya bebeğin kaybıyla sonuçlanabilecek doğumlar, başarılı ve sağlıklı bir şekilde tamamlanabilmektedir. Bu yüzden sezaryen uygulaması, insanlık tarihindeki en önemli cerrahi operasyonlardan biridir.
Sezaryen Doğum Neden Yapılır?
Sezaryen doğum, doğal veya normal doğuma engel teşkil eden bir sağlık durumu varsa, bebeğin sağlıklı bir şekilde dünyaya gelebilmesi için yapılmaktadır. Doğum yöntemini belirleyen pek çok faktör vardır, bu faktörler hem anne adayının hem de bebeğin sağlığı için özenle değerlendirilirler. Daha sonra ise doğumun hangi yöntemle yapılacağına karar verilir.
Sezaryen Doğum Hangi Durumlarda Yapılır?
Şu gibi durumlarda sezaryen doğuma başvurmak gerekebilir:
- Çoklu gebelikler.
- İri bebek.
- Annede genital siğil.
- Anne adayında bazı bulaşıcı veya kronik hastalıklar bulunması.
- Beklenmedik vajinal kanamalar söz konusu olursa.
- Doğum kanalının beklenenden dar olması.
- Bebeğin anne karnındaki pozisyonu ile ilgili sorunlar.
- Göbek bağının bebeğe dolanması.
- Plasentanın doğum kanalını tıkaması.
Bu gibi durumlarda sezaryen doğuma başvurulması mümkündür.
Sezaryen Doğum Ne Kadar Sürer?
Sezaryen doğum, normal doğum veya doğal doğum olarak bilinen uygulamalara göre çok daha hızlı bir uygulamadır. Sezaryen doğumda anneler, kaçıncı doğumları olduğu önemli olmaksızın çoğu zaman 30 ila 40 dakika içerisinde doğumlarını tamamlarlar.
Sezaryen Doğum Ağrılı Mı?
Sezaryen doğum sırasında kesinlikle ağrı hissedilmez. Bunun elbette ki en büyük nedeni, sezaryen öncesinde anne adayına anestezi uygulanmasıdır. Anestezi uygulaması sayesinde anne adayı doğum sırasında ağrı, rahatsızlık veya korku hissi duymaz. Böylece doğum verimli ve başarılı bir şekilde gerçekleştirilebilir.
Sezaryen Doğum Kaçıncı Haftada Yapılır?
Sezaryen doğum çoğu zaman gebeliğin 37. haftasından sonra yapılmaktadır. Ancak önemli bir sağlık sorunu söz konusu ise biraz daha erken yapılması söz konusu olabilir. Doktor, bebeğin gelişimini ve anne adayının sağlık durumunu göz önünde bulundurarak en uygun doğum tarihini belirleyecektir.
Sezaryen Doğumun Riskleri ve Zararları Nelerdir?
Sezaryen doğum, aynı normal doğum gibi bazı riskler taşımaktadır. Bu riskler arasında kanamanın doğumdan sonra da devam etmesi, enfeksiyon ve anesteziye bağlı yan etkiler yer almaktadır. Ancak bahsi geçen risklerin ihtimali oldukça düşüktür. Şunu unutmamak gerekir, sezaryen doğum çoğu zaman normal doğuma engel teşkil eden bir sağlık sorunun varlığında tercih edilmektedir. Bahsi geçen sağlık sorunları, anne ve bebek için, sezaryen doğumdan çok daha ciddi riskler barındırabilmektedir. Sezaryen doğumda tüm işlemler önceden planlanır. Doktor, farklı uzmanlık alanlarından da yararlanarak anestezinin dozundan kesilerin yerine kadar her şeyi hastaya özel olarak planlar. Böylece olası sorunlar büyük oranda önlenmiş olur.
Sezaryen Doğum Nasıl Yapılır? Sezaryen Doğum Nasıl Olur?
Sezaryen doğum çoğunlukla genel anestezi ile birlikte yapılmaktadır. Ancak bazı durumlarda spinal veya epidural anestezi de tercih edilebilmektedir. Bahsi geçen anestezi uygulamalarının tamamı, hastanın ağrı hissetmesini önler. Anestezi tamamlandıktan ve gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra doktor, cerrahi işlemler yardımı ile karın bölgesine müdahale eder. Buradan sırasıyla rahme ve bebeğe ulaşılır, daha sonra ise doğum başarı ile gerçekleşmiş olur. Bebeğin kontrolleri yapılırken anne adayının karnındaki kesiler özel dikiş uygulamalarıyla dikilir. Böylece sezaryen doğum tamamlanmış olur.
Sezaryen Doğum Sonrası İyileşme Süreci Nasıldır?
Sezaryen doğum sonrası 1 ila 2 gün kadar hastanede kalınması gerekebilir. Bu rutin bir uygulamadır. Hem annenin hem de bebeğin sağlık kontrollerini tamamlamak; annenin sezaryen sonrası iyileşme sürecini desteklemek için önemlidir. Bahsi geçen sürenin ardından anne ve bebek taburcu edilir. Sezaryen doğum sonrası anneler, 2 hafta kadar zorlayıcı işler yapmamalı ve ağır cisimler kaldırmamalıdır. Daha sonra ise doktor tavsiyelerine uymak kaydı ile kademeli olarak gündelik yaşama dönülebilir.
İstanbul Sezaryen Doğum Fiyatları 2024
İstanbul sezaryen doğum fiyatları, uygulamanın kapsamına göre kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. İstanbul sezaryen fiyatları hakkında merak ettikleriniz için bizi arayabilir; detaylı bir görüşme için Dr. Mustafa Behram gibi alanında uzman bir hekimden randevu alabilirsiniz.